11. srpna 2017

Holiday´s travel

Ahoj, jistě většina z vás o letních prázdninách jezdí na dovolenou. Já samozřejmě také. Rozdíl je pouze v tom, že někdo letí letadlem do neobvyklých zemí, jako je například Madagaskar nebo třeba Venezuela. Jiní jedou autem pouze na pár dní pod stan do levného autokempu a ostatní, to je ten průměr, autem do Chorvatska či Itálie.

Já jezdím o prázdninách samozřejmě také na dovolenou. Ale nejezdím autem, ale vlakem. Několik let po sobě navštívím krásné české nebo slovenské hory. A jednou za čas jedu nebo letím k moři.

Jako například letos.



Navštívila jsem poznávací zájezd do Chorvatska. Tento pobyt jsme vybrali hlavně proto, že nás nebaví ležet týden na pláži a nic nedělat. Máme rádi aktivní odpočinek.

Takže jak takový zájezd probíhal? Věřím tomu, že se někdo z vás jistě najde, kdo se ještě takového zájezdu neúčastnil.

Tak tedy hned na začátku prázdnin jsme se celá rodina vydali do Prahy. Kolem páté odpoledne přijel do pražského Smíchova autobus. Měl krásnou kávovou barvu. Paní průvodkyně nám řekla, kam si máme sednout a my jsme zatím předali pánům řidičům naše zavazadla. (v autobusu jedou vždy 2 řidiči a po několika hodinách se pravidelně střídají) Když jsme všichni nastoupili, vyrazili jsme na cestu. Cestou jsme ještě nabírali další pasažéry v Písku, Berouně, Českých Budějovicích a Blansku. Cesta po ČR trvala asi 4 hodiny.

A pak jsme konečně vyrazili. Jeli jsme přes Rakousko, Slovinsko až do Chorvatska. Autobus zastavoval přibližně každé 3 - 4 hodiny.

V Rakousku jsme chytli déšť, který mě svým bubnováním na střechu autobusu probudil. Vůbec jsem toho nelitovala. V Rakousku jsme totiž projeli minimálně dvaceti dlouhými svítícími tuneli.

Cesta v autobusu mi vůbec nevadila, takže jestli se někdo bojí jet na dovču autobusem, tak se nebojte. Opravdu vřele doporučuji.

Do Chorvatska jsme přijeli kolem 6. hodiny ranní. Ale nejeli jsme přímo na hotel, ale na náš první výlet v rámci poznávacího zájezdu a to na Plitvická jezera, kam jsme dorazili kolem 9.


Před každým výletem nám vždy milá paní průvodkyně něco řekla o místě a dala nám určitý čas a místo srazu.

Odpoledne jsme dorazili na hotel*** Alba ve Svatém Jakubu i Jakově. Hotel byl prima. Měli jsme dokonce výhled na moře, které bylo cca 400 m o hotelu. Samozřejmě, že jsme se šli hned po ubytování vykoupat.

Hotel byl plný hlavně Čechy a Slováky. Takže super. Měli jsme polopenzi, což byly švédské stoly k snídani a večeři.

Během dalších dnů jsme navštívili Národní Park vodopádů řeky Krka, Velebit (tam se natáčel Vinnetou), města jako Zadar a Biograd a další super místa.


Představte si, že jeden den jsme se účastnili na projížďce lodí na Kornatské ostrovy. Loď byla super, dokonce jsem ji i chvilku řídila :) Na jednom z ostrovů jsme dokonce i poobědvali. Byla makrela, maso a salát. Bylo to výborné!
Výlet na Kornatské ostrovy



Samozřejmě, že jsme měli i několik dní volno, a tak jsme si to užili pěkně v moříčku.

Po zhruba týdnu následovala cesta zpět domů. To se nám ale nechtělo.

Na hranicích ve Slovinsku jsme byli asi jako jediný autobus, který nekontrolovali. To bylo dobře, protože několik autobusů před námi muselo vyndávat i všechna zavazadla.

Do ČR jsme vjeli asi ve 4 ráno, do Prahy asi v 8. Nás  Byla jsem děsně unavená, a proto po příjezdu domů jsem to šla hned dospat.

Zájezd byl super. Doufám, že se ještě někdy dostanu k moři.

Byl jste někdo už na poznávacím zájezdu?

Jak si nejraději užíváte svou dovolenou?



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mnohokrát za jakýkoli komentář.